fredag 30. januar 2009

When you walk...

When you walk through a storm…

Hold your head up high…Liverpool Football Club sliter på flere fronter og det gir de fleste Liverpool supportere dårlig nattesøvn. Vi så det igjen på mandag mot Aston Villa, ett lag som har prestert meget bra denne sesongen, kom til Anfield og møtte ett presset Liverpool. De skapte ingenting og ble tidvis overkjørt av Liverpool, så skjer det som skjedde mot Wigan og som for meg til å lure på om det hviler en forbannelse over Liverpool i ligaen. Frispark inn i boksen og vips så er det utligning ut av det blå og på første fremstøt.

I mandagens Aftenposten mener Lars Tjernås at Liverpool ikke vinner ligaen fordi de har mangler i forvar. Jeg skal si meg delvis enig i det, samtidig som Liverpool har langt flere og mer alvorlige mangler for tiden.
Klubben som organisasjon kunne sikkert vært ett meget attraktivt studium for noen og enhver, og det er i lys av klubben som helhet vi må se på de sportslige forutsetninger og resultater.

Det har vært skrevet mange spaltemeter om klubbens ledelse og våre nye amerikanske eiere den siste tiden. Det som er dundrende sikkert er at klubben ikke er klar for å ta opp kampen med de tre andre lagene som kjemper om ligatrofeet. Klubben trenger stødige eiere med langsiktige strategiske planer og som har økonomiske muskler til å gjennomføre dem. Våre amerikanske eiere har ingen av delene, ei heller den innsikt eller forståelse for hvordan Liverpool Football Club og Premier League fungerer.

Jeg tør påstå at Liverpool hadde vært på toppen av tabellen hadde dette fundamentet vært på plass. Da hadde vi handlet den forsvareren vi trengte før sesongstart og vært mye mer robuste når det kladder litt og når vi får den skaden på nøkkelspillere i utsatte posisjoner.
Jeg skal enkelt forsvare de poengene opp til toppen, selv om det er blitt en svakhet for Liverpool å gi bort poeng hjemme, spesielt på 1-0. De ledet 1-0 hjemme og var soleklart bedre enn Chelsea, men Rob Styles ga vekk en merkelig straffe og ett poeng til London. Vi var svake hjemme mot Birmingham og fortjente bare ett poeng i en kamp som bør vinnes. Mot Tottenham åpnet vi feiende flott og på 1-0 sentrer Voronin til Gerrard istedenfor å sette den i mål. Så scorer Spurs to mål ut av det blå, rett før og rett etter pause, vi kramper inn 2-2, men har igjen kasta vekk 2 poeng. Hjemme mot fantastiske Arsenal tar vi ledelsen og fører kampen, det er dog ikke ufortjent at Cesc utligner, men igjen kommer den sent og mot Anfield Road End. Mot Wigan er det spill mot ett mål før Steve Bruce å Bramble stjeler poeng fra oss. Og mot Villa nå sist skjer det igjen. Alle disse målene er kommet mot Anfield Road End, bortsett fra den ene til Robbie Keane, og jeg lurer på hva som foregår. Tar vi med den horrible dømmingen mot Reading og vår nye evne til å tape 0-1 mot United, der vi minst hadde fortjent uavgjort, er det mange poeng ut av vinduet. Vi evner ikke å sette 2-0 i kritiske faser hjemme og vi er for avhengige av Gerrard og Torres.

Crouch scoret sitt første ligamål på evigheter mot Villa og Kuyt har snublet inn ett mot Newcastle og scoret på to straffer mot Everton, det holder ikke. Når Voronin ser ut til å floppe viser det at Liverpool har mangler andre steder enn i forsvar. En toppspiss i tospann med Torres hadde definitivt vært verd mange poeng.

Klubben er nå uansett i en fase der de største spørsmålstegnene er utenfor banen. Hva gjør amerikanerne, vil de selge seg ut eller fortsette å pine oss, sparker de Rafa og vil de fortsatt komme med sårbare opplysninger i media ?
Spør disse yankeedoodledandyene om hvem Liverpool slo i UEFA-cup finalen i 2001, de har ingen anelse og ei heller ingen interesse av slike øyeblikk som har gjort Liverpool så magisk.

For det er nettopp slike øyeblikk vi må fokusere på i disse stormfulle tider. Alle de magiske opplevelsene som vår kjære klubb gir oss, hvert eneste år, ligatittel eller ei. Vi har opplevd noen magiske øyeblikk på Anfield og i Europa som de andre toppklubbene misunner oss.
Vi har dog ikke vunnet ligaen siden John Barnes herja villmann på vingen og Ian Rush scora mål. Scousere og Liverpool fans er sulteforet på det trofeet vi ønsker mest.

Lars Tjernås har helt rett når han påstår vi ikke vinner ligaen i år heller, nå er heller spørsmålet om eiere og ledelse tar grep før neste sesong også fyker med i dragsuget. Arsenal har ny stadion, en av de beste managerne, de beste juniorene og de vil bli fryktelig vanskelig å bryne seg på fremover. Manchester United gjør alt de kan for å holde følge, deres manager er ubestridt sjef og yankeene på Stretford End har lomma full. Lomma full har også Roman i London, og skulle ikke Chelsea vinne i år kommer sikkert Ronaldinho og ett par andre kanoner til brua, uten at den er noen garanti for suksess.
Mange utfordringer står før døren og det er i motgang vi blir sterkere. !

Up the reds og YNWA

Publisert på liverpool.no 26.01.08

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar